tirsdag 7. oktober 2025

Kjøttsuppe – eller grønnsaksbuljong med kjøttfantasi?

 

Bildet er AI generert
Jeg forstår inderlig godt at det ikke er Italienere i Italiensk salat. Det jeg ikke forstår er hvorfor det kalles kjøttsuppe når det er 90 prosent grønnsaker i suppa. Burde det ikke hete Grønnsaksuppe med et snev av kjøttsmak? 

Etter å ha analysert 17 tilfeldige kjøttsupper fra kantiner, fjellturer og bestemorbesøk, fant man i snitt 2,3 kjøttbiter per liter. Det er mindre enn antall laurbærblad, og langt færre enn antall potetterninger som prøver å late som de er hovedingrediensen. Det burde derfor ikke være unaturlig å kalle det potetsuppe.

“Jeg fant én kjøttbit, men den var så liten at jeg trodde det var en overkokt gulrot,” sier en skuffet turgåer som ønsker å være anonym, men som heter Tor.

Supperådet har hatt møte og har kommet med noen forslag til hva en suppe med kjøttsmak skal hete:

  • Grønnsaksuppe med kjøttskygge

  • Kjøttinspirert rotfruktgryte

  • Suppe med spor av dyr

  • Vegetarsuppe med nostalgisk kjøttreferanse

En lokal produsent forsvarer seg: “Vi bruker ekte kjøtt, men i homeopatiske doser. Det handler om energien kjøttet gir suppa, ikke mengden.”

Kritikere mener dette er som å kalle en bolle med vann for “kaffe” fordi det har stått ved siden av en kaffebønne.

Nå krever folket klarere merking: “Hvis jeg må bruke GPS for å finne kjøttbiten, er det ikke kjøttsuppe.”

Nei takke seg til et spann med trøndersk sodd. Det er raust med kjøtt og kjøttboller. Fjordland skjerp dere. Et tips som kanskje kan være til hjelp. Suppen bør merkes med følgende. Suppa kan spises av vegetarianere.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Useriøse kommentarer blir slettet. Nett-troll kan holde seg i fjellet sitt ellers setter jeg pris på din mening.