Jeg lengter etter dravle. Fast tradisjonsmat i oppveksten eller når vi kom hjem til 17.mai. Jeg savner den gode dravlen som moren min laget. Hun er borte nå og hadde vært 89 år i dag 17.mai. Det er Vossadravle som gjelder. Ingen ting er som iskald Vossadravle. Det er ikke bare smaken, men at jeg også er født på Voss. Jeg tipper at det ikke er alle som vet hva dravle er. Noen kaller den mylse og ble regnet som den fineste festmaten. Det har den vært i mange hundre år. Den ser kanskje ikke så innbydende ut, men prøv å smake. Det er utrolig godt. Dravle er en rett tilberedt av melk. Den lages noe forskjellig, men i hovedtrekk er det melk som kokes i en gryte og «sprenges» med løype eller surmelk og ostemasse som danner større og mindre klumper i en saus av myse. Sitter og lurer på om jeg noen gang får muligheten til å spise dravle igjen, må kanskje ta turen til Voss en nasjonaldag. Uansett gratulerer med dagen.
Kilde: Wikipedia
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Useriøse kommentarer blir slettet. Nett-troll kan holde seg i fjellet sitt ellers setter jeg pris på din mening.